Publicitat
Publicitat
Publicitat
Dimecres,
23 de Maig de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 25/4/2018

El fotògraf colomenc Joan Guerrero distingit amb el Premi Singladura
- La cerimònia de lliurament del guardó es farà demà dijous 26 d'abril (19.30h) a l'Auditori de Santa Coloma de Gramenet

El jurat del Premi Singladura ha distingit en l'edició d'enguany el fotògraf colomenc Joan Guerrero Aquest guardó, instaurat per Òmnium Cultural, reconeix la trajectòria d'una persona que per la seva importància i exemplaritat ha contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural del Barcelonès Nord i del conjunt dels Països Catalans. La cerimònia de lliurament del Premi Singladura 2018 se celebrarà demà, dijous 26 d'abril, a dos quarts de vuit del vespre, a l'Auditori Can Roig i Torres, de Santa Coloma de Gramenet. Un acte obert a tothom que serà presentat per la periodista Odei A.-Etxearte. Estarà ple de sorpreses i es comptarà amb la presència de companys i amics de Guerrero.

«Volem destacar la trajectòria de Joan Guerrero en el camp de la fotografia social, especialment el seu interès per fotografiar la immigració i convidar-nos a reflexionar sobre aquesta qüestió», ha explicat Sílvia Soler, vicepresidenta d'Òmnium Cultural al Barcelonès Nord i portaveu del jurat, que ha afegit «En Joan Guerrero ha estat i és un referent pels fotògrafs i els periodistes de les noves generacions».

El jurat del premi Singladura 2018 ha estat format pels escriptors Sílvia Soler, Rodolfo del Hoyo i Jordi Valls; l'exregidora i exconsellera de Cultura Caterina Mieras; la poeta Isabel Graña, directora de l'Espai Betúlia; i amb dret a veu, però sense vot, Jordi Ballesteros, com a President d'Òmnium Cultural al Barcelonès Nord.

El guardó, exposat a una botiga del carrer Major

El Premi Singladura és un guardó instaurat par Òmnium Cultural el 2016. En la primera edició es va guardonar el poeta Màrius Sampere i en la segona a l'actor Lluís Marco. "Singladura" és una referència marinera; és el dia de navegació, el trajecte que fa una embarcació des d'un migdia al migdia següent.

El guardó del Premi Singladura és una escultura dissenyada exclusivament, obra de l'artista Joan Sansa. Es tracta d'una escultura que parteix d'una xapa d'acer inoxidable, plegada i sense soldadures, amb tres contorns buits trepats que creen la lletra "C" només si la mires de front. "Es tracta de destacar la brillantor d'una Singladura complerta dedicada a la cultura", ha explicat l'autor.

El guardó estarà exposat fins el dia del lliurament a l'aparador de de la llibreria del Carrer Major, al carrer Major de Santa Coloma de Gramenet.

 

 

 

 

 


Deixan's el teu comentari

El teu nom

El teu comentari
Introdueix el codi de verificació
Qualsevol comentari que sigui ofensiu, que utilitzi llenguatge que pugui ferir la sensibilitat, o que es pugui considerar publicitat spam, serà eliminat d'aquesta secció.
Tot aquell que consideri que un comentari és ofensiu pot enviar un correu a areabesos@areabesos.com i el consell editorial estudiarà si eliminar o no el text
Recordem que per motius de seguretat quan es publica un comentari, es guarda a la nostra base de dades, la adreça ip, dia i hora de publicació del comentari.
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Contacte | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2011 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.