Publicitat
Publicitat
Publicitat
Diumenge,
05 d'Abril de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Santa Coloma de Gramenet - 10/10/2019

Els Mossos d'Esquadra detecten tres casos de simulació de delictes a Santa Coloma de Gramenet per a cobrar de les asseguradores
- Els investigats denunciaven haver patit un robatori amb violència, ja que només així rebien indemnitzacions de les asseguradores.

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Santa Coloma de Gramenet, van detenir a una persona i en van denunciar a dues més per simular delictes comesos des de juliol fins al setembre d'enguany i denunciar-los falsament.

Els Mossos d'Esquadra expliquen que aquestes denúncies falses es posen per tal de rebre indemnitzacions de les asseguradores, ja que la majoria de pòlisses només cobreixen els béns si han estat sostrets amb violència o amb força.

Cada vegada més els investigadors detecten aquesta mala pràctica, generalment perquè durant l'entrevista amb el denunciant o bé amb altres testimonis que acaben caient en contradiccions, incongruències o bé admeten finalment la veritat. També perquè el resultat de la investigació demostra que aquests fets que es relaten mai s'han produït o que no han succeït tal com diu la persona que els denuncia.

En els darrers mesos s’han detectat diversos casos de falses denúncies a la comissaria de Santa Coloma de Gramenet. El primer fet investigat va ser el d'un jove que va denunciar ser víctima d'un robatori violent d’un telèfon al festival "SONAR" quan havia estat un furt a la població de Santa Coloma de Gramenet. El denunciant va situar el robatori en una hora en què el seu telèfon ja havia estat recuperat i detinguts els autors del furt.

Una altra presumpta víctima va denunciar que els lladres l'havien agafat i intentat ofegar dins una porteria de la mateixa localitat i li havien sostret el telèfon mòbil. Les contradiccions en el relat van portar als investigadors a sospitar que els fets mai havien succeït d'aquella manera i, finalment, el mateix denunciant va confessar que tot era mentida i que ho havia fet per a cobrar de l'asseguradora.

En el tercer fet investigat, la víctima va denunciar que li havien fet una estrebada de la bossa de mà des d'un ciclomotor i que, posteriorment, li havien fet ús de les targetes de crèdit sostretes. La investigació va permetre identificar i detenir els autors que van fer servir les targetes Les declaracions dels detinguts i la investigació posterior van confirmar que no va ser una estrebada sinó el furt d’una bossa dins un centre mèdic on el denunciant feia rehabilitació. Els investigadors van detenir la víctima per simulació de delicte.

Tots els casos ja es troben en mans del Jutjat de Santa Coloma de Gramenet a l’espera de judici.

Cal recordar que simular delictes que no han succeït i fer denúncies falses són delictes tipificats en el Codi Penal i per tant l'autor pot ser investigat o bé detingut per aquests fets.
Deixan's el teu comentari

El teu nom

El teu comentari
Introdueix el codi de verificació
Qualsevol comentari que sigui ofensiu, que utilitzi llenguatge que pugui ferir la sensibilitat, o que es pugui considerar publicitat spam, serà eliminat d'aquesta secció.
Tot aquell que consideri que un comentari és ofensiu pot enviar un correu a areabesos@areabesos.com i el consell editorial estudiarà si eliminar o no el text
Recordem que per motius de seguretat quan es publica un comentari, es guarda a la nostra base de dades, la adreça ip, dia i hora de publicació del comentari.
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Contacte | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2011 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.