Publicitat
Publicitat
Publicitat
Diumenge,
05 d'Abril de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Sant Adrià de Besòs - 10/1/2020

709 infants han rebut joguines aquest Nadal al Barcelonès Nord amb la campanya #ElsSeusDretsEnJoc de la Creu Roja
- En total s’han repartit més de 2.800 joguines als dos municipis gràcies a la col·laboració de la ciutadania i de diverses entitats i empreses que s’han sumat a la recollida.

Foto: Creu Roja Barcelonès Nord

Creu Roja al Barcelonès Nord ha repartit abans de la Nit de Reis 2.836 joguines a un total de 300 famílies en situació de vulnerabilitat de Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs. D’aquesta forma, 709 infants han pogut rebre joguines noves i gaudir del seu dret al joc en igualtat de condicions en unes dates tan assenyalades.

La campanya, que es va iniciar a finals de novembre, ha finalitzat el 3 de gener amb l’entrega dels lots a les famílies, formats per 3-4 joguines adaptades a les edats dels infants, i ha comptat amb la implicació de 35 persones voluntàries que han participat en la sensibilització de la campanya, recollida, classificació i entrega de les joguines a les famílies. D’altra banda, els resultats han estat possibles un any més gràcies a la ciutadania que ha col·laborat amb donacions econòmiques o portant joguines noves als diversos punts de recollida, la gran majoria vinculats als esdeveniments i activitats organitzats per diverses entitats i empreses dels municipis del Barcelonès Nord. En el cas de Santa Coloma de Gramenet, la iniciativa s’ha englobat dins la campanya Municipal de “Santa Coloma Solidària també al Nadal”.

La importància del dret al joc no només està present a Creu Roja al nadal, sinó també al llarg de tot l’any amb la iniciativa “La joguina educativa”, que Creu Roja Joventut duu a terme per sensibilitzar sobre el valor educatiu del joc i el dret dels infants a jugar. Per això, les joguines repartides amb la campanya són noves - ja que tots els infants tenen dret a estrenar una joguina independentment de la situació econòmica de les seves famílies-, no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i que, preferentment, fomentin el joc cooperatiu. A més, les famílies beneficiàries han participat també en tallers i xerrades de sensibilització sobre la importància educativa del joc.

A nivell de tota Catalunya, la campanya s’ha dut a terme a 390 municipis, amb un resultat de 67.500 joguines repartides entre 24.795 infants.

L’entrega de joguines al territori ha estat possible gràcies a la participació ciutadana i de diverses entitats i empreses que han ajudat en la difusió de la campanya i en el recapte de joguines a través d’actes i accions diverses:

Santa Coloma de Gramenet: Escola de dansa Yolanda Valero, establiments i bars d’oci de la Nit Solidària (Floren’s, Línea Uno, Yesterday, La Virgen Santa, La Lola, Times, el 9 Carrer); l’Excèntrica amb la seva funció “Cançó de Nadal” i el Bingo Solidari posterior; Escola de Música Can Roig i Torres; UB Torribera; FS Industrias Santa Coloma; Crossfit Santa Coloma; Duet Can Zam; Mercats Municipals de Santa Coloma; Teatre La Colmena; Hermandad Rociera Los Varales, Dorsia, Escola de dansa Los Muleros,  Abacus, Cantada de Nadales (Hermandad Rociera Los  Varales, Coro Rociero Pastora y Reina, Centro Cultural Colonia Egabrense).

Sant Adrià del Besòs: R.C.D Espanyol, Bar SUAU, UBSA, PSC de Sant Adrià del Besòs,  Saita Diving Club, Sertrans, Clínica Dentobucal, NETCENTRIC IBERICA SLU, Món Femení, Plataforma de la Construcció, Grupo Planeta.

Badalona: Abacus, Clinicas Dental Mayo.

A més, cal destacar l’aportació de Creu Roja Catalunya amb més de 360 joguines i 120 llibres.


Deixan's el teu comentari

El teu nom

El teu comentari
Introdueix el codi de verificació
Qualsevol comentari que sigui ofensiu, que utilitzi llenguatge que pugui ferir la sensibilitat, o que es pugui considerar publicitat spam, serà eliminat d'aquesta secció.
Tot aquell que consideri que un comentari és ofensiu pot enviar un correu a areabesos@areabesos.com i el consell editorial estudiarà si eliminar o no el text
Recordem que per motius de seguretat quan es publica un comentari, es guarda a la nostra base de dades, la adreça ip, dia i hora de publicació del comentari.
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Contacte | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2011 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.