Publicitat
Publicitat
Publicitat
Diumenge,
05 d'Abril de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Santa Coloma de Gramenet - 28/1/2020

Creu Roja posa en marxa un projecte d’inserció laboral destinat a dones en risc d’exclusió a Santa Coloma de Gramenet
- El programa d’ocupació Puentes hacia el empleo: itinerarios por la igualdad promou la igualtat d’oportunitats en el mercat laboral de dones que pateixen discriminació múltiple i pertanyen a col·lectius de risc.

Foto: Creu Roja

La societat ha avançat lleugerament en termes d’igualtat en el mercat laboral, però segueixen existint bretxes de gènere en l’accés, la participació (menor i en pitjors condicions) i el manteniment del lloc de feina de les dones, segons dades de l’informe Mujeres en el mercado de trabajo, mujeres pensionistas y mujeres migrantes en el S.XXI (MITRAMISS).

Seguint aquest informe, 2 de cada 3 llocs de feina més precaris estan ocupats per dones, 3 de cada 4 assalariats a temps parcial són dones i 1 de cada 4 dones assalariades té una jornada a temps parcial. La cura dels fills/es i familiars en situació de dependència, així com altres càrregues domèstiques, influeixen en aquestes situacions, i dificulten la seva reincorporació al món laboral pel que fa a la remuneració i les probabilitats d’ascendir a nivell professional.

A aquesta desigualtat estructural, s’hi sumen altres variables i condicionants entre les dones que, per la seva trajectòria vital, es troben lluny del mercat laboral i presenten dificultats afegides. És el cas dels perfils atesos per Creu Roja: dones immigrants, responsables de famílies monomarentals, víctimes de violència masclista, i majors de 45 anys.

 En aquest entorn, a les bretxes de gènere es sumen d’altres bretxes respecte al conjunt de la població femenina: menors taxes d’activitat i ocupació, taxes d’atur més elevades, major segregació, més dificultats per conciliar la vida personal, familiar i laboral pel fet d’haver patit violència, carregar amb responsabilitats familiars no compartides, baixa qualificació acadèmica per abandonament prematur dels estudis o per tenir una qualificació al seu país d’origen però no reconeguda a Espanya... En definitiva, són molts els àmbits que condicionen la seva ocupabilitat a més a més de l’àmbit laboral (personal, social, familiar, econòmic, salut...) sent el major condicionant el cúmul de condicionants.

Formació

Per poder abordar aquestes particularitats i necessitats i oferir una resposta adequada, és necessari posar en marxar intervencions específiques, especialitzades i integrals, i un acompanyament a aquestes dones que es troben en cerca activa de feina i/o volen millorar la seva situació laboral. És per això que des de Creu Roja s’ha posat en marxa un projecte dirigit específicament a dones de Santa Coloma de Gramenet, que es troben en aquesta situació.

El programa, subvencionat pel Fons Social Europeu, el Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social i cofinançat per l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, consta d’un servei individualitzat d’orientació laboral, tallers d’apoderament de la dona i tallers específics d’informàtica i eines de cerca de feina, així com de dues capacitacions tècniques (subvencionades 100%)  amb pràctiques en empresa i possibilitats reals d’inserció:

-       Auxiliar de comerç polivalent (inici el 3 de març). Més informació sobre el curs aquí

-       Auxiliar de neteja en centres sociosanitaris (inici el 30 de març). Més informació sobre el curs aquí

Les persones interessades en participar al programa poden dirigir-se  a les oficines de Creu Roja a Santa Coloma de Gramenet (C/President Companys 1) o contactar amb Laura Bueno al 93 464 06 09 o per correu electrònic laura.bueno@creuroja.org.Notícies Relacionades


Deixan's el teu comentari

El teu nom

El teu comentari
Introdueix el codi de verificació
Qualsevol comentari que sigui ofensiu, que utilitzi llenguatge que pugui ferir la sensibilitat, o que es pugui considerar publicitat spam, serà eliminat d'aquesta secció.
Tot aquell que consideri que un comentari és ofensiu pot enviar un correu a areabesos@areabesos.com i el consell editorial estudiarà si eliminar o no el text
Recordem que per motius de seguretat quan es publica un comentari, es guarda a la nostra base de dades, la adreça ip, dia i hora de publicació del comentari.
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Contacte | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2011 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.