Publicitat
Publicitat
Publicitat
Dissabte,
11 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Santa Coloma de Gramenet - 3/3/2020

Treball, Afers Socials i Famílies i l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet impulsen un nou centre de dia per a gent gran
- El Homrani i Parlon han signat aquest migdia l'acord marc de col·laboració per a la posada en marxa d'aquest servei que oferirà 30 places públiques a persones grans amb dependència.

El Homrani i Parlon han signat aquest migdia l'acord marc de col·laboració per a la posada en marxa d'aquest servei que oferirà 30 places públiques a persones grans amb dependència. Foto: Govern.cat

Santa Coloma de Gramenet disposarà d’un nou centre de dia públic per a persones grans en situació de dependència. Aquest migdia el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i l’alcaldessa del municipi, Núria Parlon, han signat l’acord marc de col·laboració per a tirar endavant aquest nou servei, que disposarà de 30 places. El centre de dia s’ubicarà al barri de Can Calvet, concretament a l’antiga escola Miguel Hernández, al carrer Almogàvers.

El nou centre de dia ocuparà els baixos de l’edifici, que actualment es troba en procés de rehabilitació i reconversió per allotjar, a més d’aquest servei, 48 habitatges per a gent gran en situació de fragilitat i vulnerabilitat.

Amb una superfície útil de 276m2, el centre de dia disposarà d’una sala polivalent i menjador, sala de fisioteràpia i gimnàs, cuina i infermeria, entre d’altres.

En el decurs de l’acte, el conseller ha destacat la importància de la col·laboració entre administracions, “podríem dir que és un requisit sine qua non per afrontar els reptes de la nostra societat. I si tenim un repte actualment, aquest és l’envelliment”. En aquest sentit, El Homrani ha recordat que l’envelliment “demana una resposta més àgil i més diversa, que tingui en compte que la gent gran del país i les seves necessitats són també diverses. Una resposta que no pot ser únicament institucionalitzadora, sinó que també ha d’oferir la possibilitat d’un envelliment km zero, a la comunitat, de manera activa i garantint l’autonomia personal. Aquesta resposta pot ser l’assistència domiciliària, els pisos assistits, un centre de dia o en altres moments també la plaça residencial. En qualsevol cas, la flexibilitat no pot anar mai en contra de la qualitat assistencial”, ha reblat el conseller.

Segons l’acord marc subscrit avui, l’Ajuntament s’encarregarà de la construcció del centre de dia i cedirà l’espai a la Generalitat de Catalunya, que n’assumirà la titularitat, així com també dotarà el recurs del mobiliari i l’equipament necessaris per al seu bon funcionament.

El centre de dia és un servei d'acolliment diürn que complementa l'atenció pròpia de l'entorn familiar, amb els objectius d'afavorir la recuperació i el manteniment de l'autonomia personal i social, mantenir la persona en el seu entorn personal i familiar en les millors condicions i proporcionar suport a les famílies en l'atenció a les persones grans dependents.
Deixan's el teu comentari

El teu nom

El teu comentari
Introdueix el codi de verificació
Qualsevol comentari que sigui ofensiu, que utilitzi llenguatge que pugui ferir la sensibilitat, o que es pugui considerar publicitat spam, serà eliminat d'aquesta secció.
Tot aquell que consideri que un comentari és ofensiu pot enviar un correu a areabesos@areabesos.com i el consell editorial estudiarà si eliminar o no el text
Recordem que per motius de seguretat quan es publica un comentari, es guarda a la nostra base de dades, la adreça ip, dia i hora de publicació del comentari.
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Contacte | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2011 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.