Publicitat
Publicitat
Publicitat
Diumenge,
07 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacci - Badalona - 1/4/2020

La Fundaci la Caixa i CaixaBank impulsen una campanya solidria demergncia a favor dels Bancs dAliments per palliar els efectes del coronavirus
- Sota el lema Cap llar sense aliments, la Fundaci la Caixa i CaixaBank llancen una acci especial per ajudar famlies en situaci de vulnerabilitat, agreujada ara per la crisi sanitria i social.

Foto: FLC

 La Fundació ”la Caixa” i CaixaBank impulsen la campanya solidària «Cap llar sense aliments» per respondre, de manera excepcional, a l’emergència social derivada de la crisi sanitària i social actual. L’objectiu és recaptar la màxim quantitat possible d’aliments i de fons per cobrir les demandes habituals ateses durant les campanyes presencials, que s’han vist afectades per la situació actual. 
A partir de l’1 d’abril tots els ciutadans podran canalitzar el seu suport econòmic a famílies en situació de vulnerabilitat que es vegin obligades a recórrer als Bancs d’Aliments. La Fundació ”la Caixa” hi aporta 100.000 euros inicials per pal·liar les primeres conseqüències de l’emergència social i reforça així el seu compromís amb les entitats socials. 
La quantia total recaptada a Catalunya es distribuirà entre els quatre Bancs d’Aliments associats a la Federació Catalana de Bancs d’Aliments (FECATBAL), que fan una crida als ciutadans perquè els ajudin a proporcionar aliments a les persones que més ho necessiten. A Catalunya, els Bancs d’Aliments van atendre a 194.090 persones, de la mà de 616 entitats, repartint 23.934 tones d’aliments, al 2019. Al conjunt d’Espanya van atendre a 1,1 milió de persones desafavorides repartint 144,5 milions de quilos de menjar, amb l’assistència de més de 7.300 institucions benèfiques. 


Una petita aportació, una gran ajuda 
Amb l’aportació de només 2 €, els Bancs d’Aliments poden proporcionar els aliments bàsics per a una persona durant un dia sencer i, amb la contribució de 20 €, una família petita es manté tota una setmana. En aquests moments, necessiten aprovisionar els estocs amb els aliments més bàsics i productes infantils, com la llet, ja que entre el total d’usuaris a Catalunya hi ha 10.000 lactants. 
Les conseqüències econòmiques del coronavirus ja tenen impacte en la societat i, segons la FECATBAL, en les últimes setmanes s’ha registrat un gran increment de la demanda. A Espanya, més de 10 milions de persones, el 21,5 % de la població, es troba en Risc de Pobresa, segons la Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social (AROPE, per la sigla en anglès). 
Davant del nou escenari, els Bancs d’Aliments han establert un dispositiu de serveis mínims després de la suspensió de les operacions presencials de recollida d’aliments i altres donacions. D’aquesta manera, per mantenir les existències als magatzems, els cal augmentar substancialment la compra d’aliments i també rebre donacions econòmiques per pal·liar la manca de recursos. 
Les provisions dels Bancs d’Aliments es distribueixen a través de les entitats assistencials i d’ajuda social que estan registrades i homologades oficialment per les administracions. 
 
Com s’hi pot col·laborar?  
Des de l’1 d’abril es poden fer donacions a través de la xarxa de caixers automàtics de CaixaBank, que disposa de més de 9.000 repartits per tot el territori; a través de CaixaBank NOW, tant l’app com el web; i del portal corporatiu de CaixaBank, per als no clients de l’entitat. 

Una altra opció de col·laboració és mitjançant l’enviament d’un SMS amb la paraula «ALIMENTS» al 38014.  
També es poden fer aportacions al web específic www.capllarsensealiments.org  
 


Deixan's el teu comentari

El teu nom

El teu comentari
Introdueix el codi de verificaci
Qualsevol comentari que sigui ofensiu, que utilitzi llenguatge que pugui ferir la sensibilitat, o que es pugui considerar publicitat spam, ser eliminat d'aquesta secci.
Tot aquell que consideri que un comentari s ofensiu pot enviar un correu a areabesos@areabesos.com i el consell editorial estudiar si eliminar o no el text
Recordem que per motius de seguretat quan es publica un comentari, es guarda a la nostra base de dades, la adrea ip, dia i hora de publicaci del comentari.
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Contacte | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2011 © rea Bess | Tots els drets reservats.