Publicitat
Publicitat
Publicitat
Divendres,
07 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 7/4/2020

Creu Roja reparteix als domicilis la medicació ambulatòria de pacients de l’Hospital Esperit Sant de Santa Coloma i de l’Hospital Municipal de Badalona
- Durant les dues primeres setmanes d’aquest servei al Barcelonès Nord, s’han realitzat més de 100 entregues.

Foto: Creu Roja

En coordinació amb l’Hospital Municipal de Badalona i de l’Esperit Sant de Santa Coloma de Gramenet, voluntaris i voluntàries de l’assemblea porten a domicili la medicació d’aquells pacients fràgils i sense suport familiar, així com a aquells que no es poden desplaçar fins al centre perquè tenen més risc de contagi.
En situació normal, aquests pacients acudeixen al Servei de Farmàcia a recollir els fàrmacs que tenen prescrits, ara són voluntaris i voluntàries de Creu Roja qui els recullen al matí per fer l’entrega a domicili.
Durant les dues setmanes que des de Creu Roja al Barcelonès Nord s’està realitzant aquest servei, s’han fet ja un total de 108 entregues.
Les entregues s’han realitzat seguint les mesures de protecció corresponents per vetllar per la seguretat de les persones voluntàries que realitzen el servei i la de les persones ateses. És per això que els medicaments es deixen a la porta dels beneficiaris, evitant el contacte directe, i amb l’ús de guants i mascaretes.

Pla Creu Roja Respon Emergència Coronavirus
Des de l’inici de l’emergència pel Covid19 fins al dia d’avui, Creu Roja ha posat en marxa una de les majors activacions dels recursos al llarg de la seva història per respondre a les necessitats de la població més vulnerable, a través de les assemblees locals i comarcals distribuïdes pel territori. En el cas del Barcelonès Nord, l’assemblea ha seguit treballant per garantir i ampliar l’atenció bàsica de les persones ateses en els diferents projectes de l’entitat, especialment per garantir les necessitats bàsiques (alimentació i medicació). En el cas de l'alimentació, l'entitat segueix i augmenta la seva tasca per garantir l'alimentació de les famílies participants als programes Municipals d'Aliments de Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs, gestionats per Creu Roja en coordinacació amb els serveis socials dels municipis.
També s’estan realitzant diàriament trucades de seguiment a les persones ateses en els diversos projectes de Creu Roja a tota Catalunya i que són població de risc davant el COVID_19: gent gran, persones amb discapacitat, refugiades i ateses des dels programes de Salut, entre d’altres col·lectius vulnerables. A través d’aquestes trucades se’ls escolta i acompanya, es resolen dubtes i es detecten possibles noves necessitats sorgides de la situació de confinament a les llars. Des del centre de contacte de Barcelonès Nord s ’han realitzat gairebé 900 trucades .En total hi ha a Catalunya 58 assemblees que estan realitzant aquest seguiment telefònic.
Totes aquestes accions de resposta, i les que es seguiran desenvolupant en les properes setmanes,  són possibles gràcies a la gran tasca i empenta del personal tècnic i de la trentena de persones voluntàries de l’entitat que aquests dies estan donant tot el seu suport. Des de creu Roja es vol fer un agraïment públic a totes aquestes persones voluntàries que aquests dies no s’aturen!

Notícies Relacionades


Deixan's el teu comentari

El teu nom

El teu comentari
Introdueix el codi de verificació
Qualsevol comentari que sigui ofensiu, que utilitzi llenguatge que pugui ferir la sensibilitat, o que es pugui considerar publicitat spam, serà eliminat d'aquesta secció.
Tot aquell que consideri que un comentari és ofensiu pot enviar un correu a areabesos@areabesos.com i el consell editorial estudiarà si eliminar o no el text
Recordem que per motius de seguretat quan es publica un comentari, es guarda a la nostra base de dades, la adreça ip, dia i hora de publicació del comentari.
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Contacte | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2011 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.