Publicitat
Publicitat
Publicitat
Dimecres,
23 de Maig de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 23/5/2012

Dos-cents escolars de Badalona participen, per setè any, a la campanya internacional “Clean-up the Med”
- Els estudiants recolliran residus de la platja badalonina per analitzar-los i establir hipòtesis sobre el seu origen

Dos-cents escolars de Badalona participen, per setè any, a la campanya internacional “Clean-up the Med” . Foto: Ajuntament de BadalonaAquest divendres, 25 de maig, l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona, participa, un any més, en la campanya internacional “Netegem el Mediterrani” (Clean-up the Med).

Aquest és el setè any que l’Ajuntament de Badalona participa en aquesta campanya impulsada i promoguda per l’organització ambientalista italiana Legambiente, i on hi prenen part entitats de tot l’àmbit mediterrani (Algèria, Croàcia, Xipre, Egipte, França, Grècia, Itàlia, Jordània, Líban, Macedònia, Malta, Mauritània, Marroc, Palestina, Portugal, Sèrbia, Eslovènia, Espanya, Tunísia i Turquia).

La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona, Sònia Egea, visitarà divendres, 25 de maig, a les 11.30 hores, a la platja dels Pescadors (davant de l’Escola del Mar), als nens i nenes que participen en aquesta campanya.

“Clean-up the Med” és una campanya de sensibilització ambiental envers els residus que apareixen a les platges. Els alumnes que hi participen observen i recullen els residus que es troben a la platja. No es tracta només d’una neteja sinó d’una recollida de residus que, posteriorment, s’analitzen per establir hipòtesis sobre el seu origen i per proposar maneres de reduir la seva presència.

En aquesta activitat, que va adreçada, principalment, a alumnes de 5è i 6è de primària, hi participaran uns tres-cents alumnes de cinc escoles de Badalona (Gitanjali, Artur Martorell, Progrés, Antoni Botey i el Col·legi Badalonès). La recollida i valoració dels residus per part dels alumnes es farà a la platja de Badalona situada entre el carrer de Torrebadal i el pont del Petroli) en trams ja assignats a cada grup.

Per tal que els alumnes puguin fer treure uns resultats significatius i que reflecteixin la realitat, es deixarà de netejar el tram de la platja de l’activitat de manera mecanitzada fins al 25 de maig. El buidat de papereres es seguirà fent de manera normalitzada.

La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sònia Egea ha comentat que “des de l’Escola del Mar es dóna suport a aquesta iniciativa internacional aportant materials pedagògics per tal que els alumnes puguin conèixer de primera mà la problemàtica dels residus que es troben a les platges de Badalona, la seva procedència i tipus per finalment poder proposar solucions per evitar la seva aparició a la platja”. Egea ha afegit que l’Ajuntament de Badalona creu “que és important que els nens coneguin com preservar espais tan valuosos com la platja perquè moltes vegades ells són els millors educadors ambientals a casa seva amb les seves famílies”.

 

 

 

Notícies Relacionades


Deixan's el teu comentari

El teu nom

El teu comentari
Introdueix el codi de verificació
Qualsevol comentari que sigui ofensiu, que utilitzi llenguatge que pugui ferir la sensibilitat, o que es pugui considerar publicitat spam, serà eliminat d'aquesta secció.
Tot aquell que consideri que un comentari és ofensiu pot enviar un correu a areabesos@areabesos.com i el consell editorial estudiarà si eliminar o no el text
Recordem que per motius de seguretat quan es publica un comentari, es guarda a la nostra base de dades, la adreça ip, dia i hora de publicació del comentari.
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Contacte | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2011 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.