Publicitat
Publicitat
Publicitat
Dimecres,
23 de Maig de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Badalona - 25/5/2012

Badalona engega un nou Servei d’Informació sobre Desnonaments (SID)
- Pretén facilitar mesures encaminades a reduir el nombre de procediments d’execució hipotecària i de processos de desnonament

  Badalona engega un nou Servei d’Informació sobre Desnonaments (SID). Foto: Ajuntament de Badalona L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i el regidor de Serveis Socials i Salut, David Gómez, han presentat avui el nou Servei d’Informació sobre Desnonaments (SID). Es tracta d’un nou servei municipal impulsat per l’Àrea de Serveis Socials i Salut de l’Ajuntament de Badalona adreçat a persones i famílies que es troben en risc de perdre el seu habitatge habitual per no poder atendre el pagament dels préstecs hipotecaris o de les rendes de lloguer.

El Servei d’Informació sobre Desnonaments (SID) pretén facilitar mesures encaminades a reduir el nombre de procediments d’execució hipotecària i de processos de desnonament a la ciutat de Badalona. Un altre objectiu és vetllar per l’acolliment de les famílies més vulnerables socialment, prioritzant les situacions d’urgència i d’especial necessitat. El servei proporcionarà orientació, informació i assessorament social a les persones que es troben en aquesta situació, mitjançant una valoració tècnica realitzada per una treballadora social municipal.

El SID entrarà en funcionament a partir del dimecres 30 de maig. Les persones seran ateses a les dependències municipals de l’Ajuntament de Badalona de l’edifici municipal El Viver (plaça de l’Assemblea de Catalunya, 9-12), mitjançant cita prèvia de dilluns a divendres de 10 a 13h, a través de telèfon 93 483 27 65.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha afirmat que en una situació econòmica i social tan complicada com l’actual tots els ajuntaments estan fent grans esforços per donar respostes a les persones que tenen dificultats. L’alcalde ha afegit que està convençut “que no hi ha cap ajuntament que actualment ofereixi més serveis que el de Badalona a tots aquells que pitjor ho estan passant”.

Xavier Garcia Albiol ha indicat que l’objectiu del nou servei és facilitar informació i assessorament a les persones que es troben en un procés de desnonament per intentar evitar que acabin perdent el seu habitatge. L’alcalde ha explicat que l’entrada en funcionament del SID servirà per centralitzar les demandes socials sobre aquest tema en un únic punt i descongestiornar els serveis socials dels districtes de la ciutat, ja que aproximadament un 30% de les persones que s’adrecen als serveis socials del territori ho fan perquè estan immerses en un procés de desnonament.

El regidor de Serveis Socials i Salut, David Gómez, ha explicat la mecànica dels procediments, que inclouran la diagnosi de cada cas, el diàleg amb les entitats financeres que reclamin els pagaments hipotecaris, contactes amb els jutjats i la recerca de la millor solució en els casos en els que es produeixi el desnonament. “És important que els afectats entenguin que quan més ràpidament vagin als serveis municipals, més temps i capacitat tindrà l’Ajuntament per buscar el recurs més adient per al seu cas”, ha destacat Gómez.

La presentació del SID, celebrada a la Sala de premsa de l’edifici El Viver, ha comptat amb la presència d’alguns dels tècnics que treballaran en aquest nou servei. L’alcalde de Badalona ha aprofitat la seva presència per agrair l’esforç, el treball i la sensibilitat que diàriament demostren aquests professionals quan presten atenció i assessorament als veïns de la ciutat afectats per aquest tipus de problemàtica.

 

 


Deixan's el teu comentari

El teu nom

El teu comentari
Introdueix el codi de verificació
Qualsevol comentari que sigui ofensiu, que utilitzi llenguatge que pugui ferir la sensibilitat, o que es pugui considerar publicitat spam, serà eliminat d'aquesta secció.
Tot aquell que consideri que un comentari és ofensiu pot enviar un correu a areabesos@areabesos.com i el consell editorial estudiarà si eliminar o no el text
Recordem que per motius de seguretat quan es publica un comentari, es guarda a la nostra base de dades, la adreça ip, dia i hora de publicació del comentari.
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Contacte | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2011 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.