Publicitat
Publicitat
Publicitat
Dimarts,
20 de Febrer de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 14/4/2017

Joves d'Esquerra Verda Badalona-Gramenet-Besòs commemora el 86è aniversari de la Segona República Espanyola
- Amb banderes republicanes al Pont de Can Peixauet

Com ja és tradició en l'organització juvenil ecosocialista, aquest 14 d'abril s'ha commemorat el 86è aniversari de la proclamació de la Segona República Espanyola. Enguany l'agrupació territorial JEV Badalona-Gramenet-Besòs, que comprèn els tres municipis del Barcelonès Nord, ha realitzat la tradicional penjada de banderes en un dels monuments més emblemàtics de Santa Coloma de Gramenet, el Pont de Can Peixauet, conegut més popularment com a Pont del Potosí, el qual uneix aquesta localitat amb el barri del Bon Pastor de Barcelona, al bell mig del Parc Fluvial del Besòs.

Aquesta acció directa ha estat efectuada en el marc de la campanya #OperacióRepública coordinada per la sectorial de Cultura i Memòria Història de l'organització a nivell nacional, on a banda de la penjada de banderes també s'han canviat de forma simbòlica els noms de carrers i places de municipis d'arreu de Catalunya pels que van tenir durant l’època republicana, com Plaça de la Llibertat per Plaça de la República.

Joves d'Esquerra Verda Badalona-Gramenet-Besòs commemora el 86è aniversari de la Segona República Espanyola al Pont de Can Peixauet. Foto: JEV

"Continuem reivindicant la Segona República Espanyola no només com un acte de justícia, reparació i memòria històrica als milers de lluitadors i lluitadores per la democràcia que la van defensar durant la Guerra Civil i la dictadura franquista, i que encara no han obtingut un reconeixement formal per part de l'Estat a la seva lluita i al seu sacrifici, sinó com a projecte emancipador on s'assoliren les cotes més altes de justícia social, igualtat de gènere i de drets i llibertats civils fins al moment en tota la història d'Espanya i Catalunya, esdevenint exemple de progrés a Europa i al món. Per això cam ser, som i seguirem sent una organització republicana, que reivindiqui un model d'estat republicà i els seus valors de llibertat, igualtat i fraternitat. Salut i República!" Han manifestat els actuals co-coordinadors de JEV BGB, Dani Sosa i Marta San José.

 

 


Deixan's el teu comentari

El teu nom

El teu comentari
Introdueix el codi de verificació
Qualsevol comentari que sigui ofensiu, que utilitzi llenguatge que pugui ferir la sensibilitat, o que es pugui considerar publicitat spam, serà eliminat d'aquesta secció.
Tot aquell que consideri que un comentari és ofensiu pot enviar un correu a areabesos@areabesos.com i el consell editorial estudiarà si eliminar o no el text
Recordem que per motius de seguretat quan es publica un comentari, es guarda a la nostra base de dades, la adreça ip, dia i hora de publicació del comentari.
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Contacte | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2011 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.