Publicitat
Publicitat
Publicitat
Dimecres,
23 de Maig de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 26/4/2017

Una exposiciˇ recorre els 100 anys d’hist˛ria de l’Hospital de l’Esperit Sant per mitjÓ d’imatges, documents i objectes originals
- La mostra es podrÓ visitar al Museu Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet fins el 25 de juny

Una exposició recorre els 100 anys d’història de l’Hospital de l’Esperit Sant per mitjà d’imatges, documents i objectes originals.Dintre del programa d’actes planificats per celebrar el seu Centenari, la Fundació Hospital de l’Esperit Sant (FHES) ha organitzat l’exposició Del bacil de Koch a la salut per a tothom. Cent anys de l’Hospital de l’Esperit Sant (1917-2017), que es podrà visitar des de demà 27 d’abril i fins el 25 de juny al Museu Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet. Posteriorment, una adaptació reduïda de la mostra es traslladarà al vestíbul del Soterrani 1 de l’Hospital, on s’exhibirà de manera permanent.

L’exposició està composta per panells informatius, que es completen amb imatges, documents i objectes originals com un colorímetre (aparell de mesura de les components d'una radiació lluminosa) i un maletí amb reactius utilitzats abans de la Guerra Civil, una antiga reproducció de l'aparell d'anestèsia OMO, una nòmina d'ATS de mitjan anys setanta o el certificat de defunció de Mossèn Josep Pons i Rabadà, un dels fundadors del centre. Aquest material, que ha estat en part cedit per treballadors i extreballadors, permet recórrer la història de la FHES des de la seva fundació com a sanatori antituberculós l’any 1917 a la Masia Torre Roja, fins a l’actualitat. La mostra s’estructura en 4 blocs temporals, que corresponen als orígens de l’organització, a l’època compresa entre la postguerra i l’eradicació de la tuberculosi, a la conversió del centre en hospital general i l’època actual.

La inauguració oficial de l’exposició tindrà lloc el dia 31 de maig Colorímetre inclòs en l’exposició, utilitzat abans de la Guerra Civil per mesurar les components d'una radiació lluminosa i, per tant, la concentració d'una solució.a les 19 h. i comptarà amb la presència del President de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant, Josep Maria Cortès, i l’Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon.

Els 100 anys de la FHES es recullen també en un llibre

L’Hospital ha publicat també el llibre que dóna nom a l’exposició. L’obra, que es pot adquirir a la Llibreria Carrer Major de Santa Coloma, s’estructura en capítols temàtics i inclou una vintena d’entrevistes a persones que treballen o han treballat a la Fundació Hospital de l’Esperit Sant. El llibre narra la història de l’organització amb un estil fresc i àgil, que es contraposa amb la perspectiva cronològica i històrica que ja s’havia tractat de manera rigorosa en el llibre editat en motiu del seu 75 aniversari.

 

 

NotÝcies Relacionades


Deixan's el teu comentari

El teu nom

El teu comentari
Introdueix el codi de verificaciˇ
Qualsevol comentari que sigui ofensiu, que utilitzi llenguatge que pugui ferir la sensibilitat, o que es pugui considerar publicitat spam, serÓ eliminat d'aquesta secciˇ.
Tot aquell que consideri que un comentari Ús ofensiu pot enviar un correu a areabesos@areabesos.com i el consell editorial estudiarÓ si eliminar o no el text
Recordem que per motius de seguretat quan es publica un comentari, es guarda a la nostra base de dades, la adreša ip, dia i hora de publicaciˇ del comentari.
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Contacte | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2011 © └rea Bes˛s | Tots els drets reservats.