Publicitat
Publicitat
Publicitat
Dijous,
26 d'Abril de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 25/5/2017

Els hospitals Germans Trias i de l’Esperit Sant creen una unitat de cirurgia plàstica conjunta
- L’objectiu és oferir una assistència integral en aquesta especialitat als pacients de Santa Coloma de Gramenet

Els cirurgians plàstics de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol i els cirurgians de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant (FHES) ja han començat a treballar de manera coordinada per millorar la qualitat i l’eficiència de l’atenció en cirurgia plàstica en els dos centres. La nova Unitat Funcional de Cirurgia Plàstica de Santa Coloma estableix un sistema de treball únic entre els dos hospitals que evitarà derivacions innecessàries de pacients al centre badaloní. Així, els pacients colomencs únicament seran derivats en els casos que requereixin una assistència d’alta complexitat, fet que millorarà també la gestió de les llistes.

La Unitat està formada per cirurgians plàstics de Germans Trias, que ja es desplacen setmanalment a Santa Coloma per passar visita a consultes externes i realitzar intervencions quirúrgiques. Per fer-ho possible, aquests professionals treballen de manera coordinada amb el Servei de Cirurgia de la FHES i s’integren en la Unitat de Patologia Mamària. Per tal de garantir l’efectivitat del dispositiu el cap de servei de cirurgia plàstica del Germans Trias actua com a coordinador territorial d’aquesta especialitat.

Aquesta nova aliança permet a la FHES ampliar la seva cartera de serveis gràcies a les noves sinèrgies de coneixement amb el seu hospital de referència. Als serveis en cirurgia plàstica que ja s’hi oferien fins ara, s’hi afegeixen la reconstrucció mamària immediata després d’una mastectomia per càncer de mama i la cirurgia oncoplàstica.

Aliança alineada amb el Pla de Salut

La creació d’un servei territorial de Cirurgia Plàstica respon a les directrius del Pla de Salut 2016-2020 del Departament de Salut, que té entre els seus objectius el de crear carteres de serveis per territoris segons els nivells de complexitat que garanteixin un tractament integral dels pacients. Aquest nou acord, se suma a les aliances que els dos centres mantenen des de fa anys en les especialitats d’urologia, pediatria, al·lèrgies i anatomia patològica.

La coordinació entre Germans Trias i la FHES en aquesta nova unitat permetrà optimitzar els equips assistencials, reduir la reiteració de visites, millorar la qualitat assistencial i disminuir la variabilitat clínica al territori, assegurant l’equitat en el tracte als pacients. El Servei de Cirurgia Plàstica de l’Hospital Germans Trias ja dona serveis a l’Hospital de Mataró i a l’Hospital Municipal de Badalona, pel que amb la present aliança dóna abast a tota la població del Barcelonès-Nord i el Maresme.

Notícies Relacionades


Deixan's el teu comentari

El teu nom

El teu comentari
Introdueix el codi de verificació
Qualsevol comentari que sigui ofensiu, que utilitzi llenguatge que pugui ferir la sensibilitat, o que es pugui considerar publicitat spam, serà eliminat d'aquesta secció.
Tot aquell que consideri que un comentari és ofensiu pot enviar un correu a areabesos@areabesos.com i el consell editorial estudiarà si eliminar o no el text
Recordem que per motius de seguretat quan es publica un comentari, es guarda a la nostra base de dades, la adreça ip, dia i hora de publicació del comentari.
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Contacte | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2011 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.