Publicitat
Publicitat
Publicitat
Dimarts,
23 de Gener de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 18/12/2017

Desarticulat un grup organitzat especialitzat en el lloguer il·legal de pisos que havien ocupat prèviament
- S’estima que durant els darrers tres anys el grup investigat estaria relacionat amb almenys 45 temptatives d’okupacions d’immobles

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Santa Coloma de Gramenet van detenir els dies 11 i 12 de desembre un grup organitzat format per cinc persones, de nacionalitat dominicana, amb edats compreses entre els 29 i els 35 anys i veïns de Santa Coloma de Gramenet, com a presumptes autors dels delictes d’ocupació d’immobles, estafes, pertinença a grup criminal, defraudació de fluid elèctric i falsificació documental.

La investigació, que s’havia iniciat feia alguns mesos, va constatar que hi havia un grup de persones que treballaven de manera organitzada i que es dedicaven a ocupar pisos. Un cop tenien els pisos ocupats canviaven el pany i obtenien l’aigua i la llum de manera fraudulenta per després llogar-los il·legalment entre 300 i 1500 euros a altres persones que requerien d’un lloc per viure. Aquesta organització estava activa des de l’any 2014 i actuava a la localitat de Santa Coloma de Gramenet. A més ja disposava d’una amplia cartera de domicilis que podrien ser ocupats i clients a qui llogar els pisos després.

Aquest grup organitzat especialitzat en aquesta modalitat delictiva utilitzava sempre el mateix modus operandi: buscaven un domicili, preferentment d’una entitat bancària o algun fons d’inversió, en una zona amb un alt volum de població i de mobilitat per tal de passar més desapercebuts.

Dos membres del grup s’encarregaven d’ocupar l’immoble i canviar el pany mentre que un tercer vigilava al carrer per tal de detectar si hi havia presència de la policia. A més, s’encarregaven d’arreglar l’immoble per tal de preparar-lo per al nou inquilí, és a dir arranjaven de manera fraudulenta els subministraments l’electricitat , l’aigua i el gas.

Un cop el pis estava preparat, es realitzava una falsa venda o fals lloguer. El nou inquilí pagava directament al grup l’import pactat (entre 300 i 1.500 euros) establint així un fals contracte de lloguer o de compra.

Durant els darrers tres anys, els detinguts estarien relacionats amb almenys 45 temptatives d’ocupacions d’immobles a Santa Coloma de Gramenet i altres municipis.

Després de passar a disposició judicial, el jutge va decretar la llibertat amb càrrecs per a quatre dels detinguts mentre que la detenció del cinquè va quedar sense efecte a l’espera que el jutge el citi a declarar.

 

 


Deixan's el teu comentari

El teu nom

El teu comentari
Introdueix el codi de verificació
Qualsevol comentari que sigui ofensiu, que utilitzi llenguatge que pugui ferir la sensibilitat, o que es pugui considerar publicitat spam, serà eliminat d'aquesta secció.
Tot aquell que consideri que un comentari és ofensiu pot enviar un correu a areabesos@areabesos.com i el consell editorial estudiarà si eliminar o no el text
Recordem que per motius de seguretat quan es publica un comentari, es guarda a la nostra base de dades, la adreça ip, dia i hora de publicació del comentari.
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Contacte | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2011 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.