Publicitat
Publicitat
Publicitat
Dijous,
26 d'Abril de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 24/1/2018

L’Hospital de l’Esperit Sant posa en marxa un servei d’assistència psicològica per als malalts de diabetis
- Al voltant del 5% de diabètics tenen dificultats per afrontar el nou estil de vida que comporta el tractament d’aquesta patologia

Des d’aquest mes de gener, els pacients de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant (FHES) diagnosticats de diabetis que tinguin problemes per adherir-se al tractament o bé que presentin algun tipus de símptoma emocional causat per la malaltia, podran rebre atenció psicològica. Es tracta d’una nova prestació inclosa en de la cartera de serveis de la Unitat d’Endocrinologia, de la qual se’n podrien beneficiar al voltant del 5% dels pacients diabètics atesos al centre.

La necessitat d’aquest nou servei sorgeix del gran nombre de pacients que presenten dificultats a l’hora de modificar el seu estil de vida quan se’ls detecta la patologia o bé quan ja porten temps patint-la, i que s’escapen al control mèdic. Són símptomes com canvis d’humor, pèrdua del son, por, enuig constant, estats ansiosos o depressius, estrès o alteracions en la imatge corporal, entre d’altres, que impedeixen al malalt seguir el tractament diabetològic i que provoquen també impacte emocional en el seu nucli familiar.

El nou servei, que haurà d’estar indicat per un professional sanitari, té com a objectiu reduir aquests símptomes emocionals negatius dels pacients i millorar la seva qualitat de vida davant una malaltia que, tot i ser crònica, és controlable. Així, el suport psicològic contribueix a que la persona amb diabetis prengui consciència de la importància que té l’autocura de cara a evitar o frenar possibles complicacions a llarg termini. Millorar el seguiment del tractament permetrà tant a l’Hospital com al pacient, a més, reduir el consum de fàrmacs.

El psicòleg responsable del servei treballa de manera coordinada amb la resta de professionals de la Unitat d’Endocrinologia per oferir la millor resposta a cada persona.

L’Hospital de l’Esperit Sant posa en marxa un servei d’assistència psicològica per als malalts de diabetis. Foto: FHES

La diabetis, una malaltia en alça

La diabetis és una malaltia crònica en la qual es produeix un excés de glucosa (sucre) en la sang a causa d’una deficiència en la producció de l’hormona insulina. Quan les cèl·lules són incapaces d’absorbir la glucosa, aquesta s'acumula a la sang i provoca una hiperglucèmia.

La diabetis afecta aproximadament un 10% de la població general i una altra quantitat indeterminada de persones la pateixen però no han estat diagnosticades. A Catalunya hi ha al voltant de 560.000 malalts. L’envelliment de la població, el sedentarisme i l’obesitat han multiplicat el nombre de diabètics en els últims anys i avui la patologia és considerada una de les pandèmies del S. XXI.

Existeixen 4 tipus de diabetis: la diabetis tipus 1, que apareix generalment abans dels 30 anys i es tracta amb insulina; la diabetis tipus 2, la més freqüent i que generalment es dóna en persones adultes i obeses, que en algunes ocasiones es poden controlar únicament amb dieta i fàrmacs diferents a la insulina; la diabetis gestacional, apareguda durant l’embaràs; i la diabetis secundària, causada de manera temporal per una altra patologia o un fàrmac que eleva la quantitat de glucosa a la sang.

 

 

Notícies Relacionades


Deixan's el teu comentari

El teu nom

El teu comentari
Introdueix el codi de verificació
Qualsevol comentari que sigui ofensiu, que utilitzi llenguatge que pugui ferir la sensibilitat, o que es pugui considerar publicitat spam, serà eliminat d'aquesta secció.
Tot aquell que consideri que un comentari és ofensiu pot enviar un correu a areabesos@areabesos.com i el consell editorial estudiarà si eliminar o no el text
Recordem que per motius de seguretat quan es publica un comentari, es guarda a la nostra base de dades, la adreça ip, dia i hora de publicació del comentari.
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Contacte | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2011 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.