Publicitat
Publicitat
Publicitat
Dijous,
26 d'Abril de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 19/3/2018

Santa Coloma reclama més places per alumnes amb Necessitats Educatives Especials
- L'alcaldessa de Santa Coloma,Núria Parlon i el diputat socialista Raúl Moreno presenten una proposta de resolució al Parlament

"La cobertura que avui dia dona la Generalitat pel que fa a places per a Unitats de Suport a l'Educació Especial, com a sortides un cop abandonen la formació especialitzar-se laboralment, són minses" ha denunciat aquest matí l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, acompanyada del diputat del grup Socialistes i Units per Avançar, Raúl Moreno, en la presentació d'una proposta de resolució al Parlament de Catalunya per incrementar els recursos educatius dels alumnes amb necessitats educatives especials a la ciutat de Santa Coloma de Gramenet.

La proposta de resolució reclama, en paraules de Parlon, "que cap mare ni pare que tingui un nen hagi de fer la preinscrirpció de l'educació secundaria a Santa Coloma estigui amb neguit que el seu fill hagi de marxar fora de la ciutat per poder cursar els estudis, demanant un reforç dels USEE (Unitats de Suport a l'Educació Especial) tant a primària com a secundaria, i que quan els nens i nenes abandonin l'etapa formativa tinguin acompanyament pel que fa formació professional per trobar una feina". El diputat socialista Raúl Moreno ha alertat però que "malauradament, aquesta situació es viu a molts altres municipis de Catalunya" i ha recordat al Govern que "és fonamental ser curosos amb l'escola pública" per garantir igualtat d'oportunitats a tots els infants.

Entre tot l’alumnat de la ciutat de Santa Coloma de Gramenet, es calcula que uns 1.500 infants i joves tenen necessitats educatives especials. Per atendre’ls, els centres escolars disposen de les unitats de suport a l’educació especial (USEE), que són unitats de recursos per afavorir la participació de l’alumnat amb necessitats educatives especials en entorns escolars ordinaris amb el compromís de la comunitat educativa per avançar com a escola inclusiva.

L'alcaldessa de Santa Coloma,Núria Parlon i el diputat socialista Raúl Moreno presenten una proposta de resolució al Parlament per incrementar els recursos educatius dels alumnes amb necessitats educatives especials a la ciutat de Santa Coloma de Gramenet. Foto: PSC SCG

Moreno ha lamentat que el fet de no assegurar places als alumnes amb necessitats educatives especials "provoca una desigualtat a l'hora de garantir un projecte futur per aquests nens" i ha advertit que "no poden haver alumnes que avancin de manera diferent als altres perquè no tenim una escola veritablement inclusiva". El diputat socialista ha recordat que la Generalitat de Catalunya va aprovar el Decret 150/2017, de 17 d'octubre, de l'atenció a l'alumnat en el marc d'un sistema educatiu inclusiu, desplegant part de la llei 12/2009 de 10 de juliol d'educació, que especificava la necessitat de garantir que tots els centres educatius siguin inclusius mitjançant l'ordenació de mesures i suports per a l'atenció educativa i per a la continuïtat formativa de tots i cadascun dels alumnes, i ha denunciat que en aquests moments el Departament d’Ensenyament no està complint aquest decret.

La manca de places als centres públics a Santa Coloma de Gramenet obliga a moltes famílies a buscar centres privats fora de la ciutat, per aquest motiu, la proposta de resolució registrada avui al Parlament reclama que, de cara al curs 2018-2019, la Generalitat cobreixi la demanda actual tant a l’etapa primària com a la postobligatòria, doti la ciutat de programes de formació i inserció adaptats a l’alumnat provinent de les Unitats de Suport a l’Educació Especial i una baixada de la ràtio d’alumnes per aula.

Text: PSC


Deixan's el teu comentari

El teu nom

El teu comentari
Introdueix el codi de verificació
Qualsevol comentari que sigui ofensiu, que utilitzi llenguatge que pugui ferir la sensibilitat, o que es pugui considerar publicitat spam, serà eliminat d'aquesta secció.
Tot aquell que consideri que un comentari és ofensiu pot enviar un correu a areabesos@areabesos.com i el consell editorial estudiarà si eliminar o no el text
Recordem que per motius de seguretat quan es publica un comentari, es guarda a la nostra base de dades, la adreça ip, dia i hora de publicació del comentari.
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Contacte | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2011 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.